Kestopigmentoinnit

Kestopigmentointi tarkoittaa kulmakarvojen, silmän- ja huultenrajojen pysyvää korostamista, se on tietynlainen "kestomeikki" jonka tarkoitus on helpottaa ja nopeuttaa arjen rutiineja.

Kestopigmentointi on hyvä vaihtoehto, jos koet meikkaamisen hankalaksi, sinulla on meikkiallergioita tai et jostain syystä voi käyttää meikkiä esimerkiksi urheiluharrastuksen takia. 

Kestopigmentointi on lähes kivuton kosmeettinen tatuointitoimenpide. Joka tehdään kestopigmentointilaiteella. Laitteessa käytetään ohuita neuloja joilla väri viedään kevyesti ihon pintakerroksiin. Tarkoituksena luoda asiakkaalle kauniit kestopigmentoinnit, korostaen ja parantaen asiakkaan luonnollisia piirteitä.

Pigmentaation kesto on ihosta riippuen noin 2-5 vuotta. Pigmennoinnin kestoa voi ylläpitää uusimalla hoito muutaman vuoden välein.

Kestopigmentointiin varataan aikaa 1-3 tuntia riippuen mitä halutaan pigmentoida. Pigmentointien värit, sävyt ja mallit suunnitellaan huolella asiakkaan kasvojen piirteisiin sopiviksi. Suunnittelu tehdään paikanpäällä yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakkaan toiveita kunnioittaen.


Pyrimme aina siihen, että käsittely olisi mahdollisimman kivutonta ja mukavaa asiakkaalle.
Puudutteet joita käytämme ovat geelimäisiä reseptivapaita pintapuudutteita.

Kestopigmentointikäsittelyn jälkeen lopputulos on aina n. 30%-50% tummempi kuin suunniteltu lopputulos, mutta ihon parantuessa väri haalistuu halutun sävyiseksi. Toimenpiteen jälkeen käsitellylle alueelle muodostuu rupi. Rupi irtoaa seuraavan viikon kuluessa. Mitä kauemmin se kestää sitä parempi.

Rupea ei missään tapauksessa saa repiä tai rapsuttaa pois. Ruven lähdettyä useasti näyttää siltä ettei mitään väriä olisi jäänyt jäljelle, tämä on normaalia. Ihon paranemisen myötä väri asettuu ja tummuu kudoksessa seuraavan neljän viikon aikana.

Jälkipigmentointi eli vahvistuskäynti tehdään 6-12 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Pigmentointien täytyy ehdottomasti saada parantua rauhassa ennen vahvistusta. Vahvistuksella varmistetaan se, että saamme kestopigmentoinneista viimeistellyt, kauniit ja kestävät.

Uudet kestopigmentoinnit

Saavuthan ajoissa paikalle (n.10min ennen varattua aikaasi). 
Ennen pigmentointien aloittamistasta saat täytettäväksi esitietolomakkeen jonka käymme yhdessä läpi. 
Toiveesi huomioon ottaen suunnittelemme huolella tulevien pigmentointien mallin ja värin. 

Pigmentointi tehdään turvallisilla hypoallergisilla SWISS COLOR pigmenteillä. Toimenpide on yleensä puudutuksen jälkeen kivuton. Tavoitteenani onkin, että kokemus olisi sinulle mahdollisimman mukava. 


Pigmentoimisen jälkeen käsitellyillä alueilla esiintyy usein turvotusta ja punoitusta. Turvotus ja punoitus helpottaa yleensä jo seuraavaan päivään mennessä.

Saat mukaasi kirjalliset hoito-ohjeet jotka käydään yhdessä suullisesti läpi ja joita noudattamalla takaat itsellesi kauniit kestopigmentoinnit jotka kestävät vuosia. 

Me näemme jälkikäsittelyn merkeissä vielä 6-12vkon kuluttua, jolloin uusimme käsittelyn. Vahvistuksen tarkoitus on viimeistellä pigmentoinnit, täyttää mahdollisesti vaalentuneet kohdat ja tarvittaessa muutella vielä värisävyä. Jälkipigmentoinnilla varmistetaan se, että saamme kestopigmentoinneista kauniit ja kestävät.

Kestopigmentointien vahvistaminen

Jos et ole laittattanut aikaisempia pigmentointejasi meillä, vaan tulet vahvistamaan jonkun muun tekemiä pigmentointeja - olet meille uusi asiakas. Tällöin sinun tulee varata aika sen mukaisesti.

On myös tärkeää ymmärtää, että markkinoilla on laadultaan ja raaka-aineiltaan erilaisia pigmenttejä. Se, että alla on jo olemassa jotakin väriä on lähtökohtaisesti tekijälle haastavampi tilanne kuin silloin jos pohja on puhdas tai siellä on käyttämämme tuotemerkin pigmenttiä. 

Korjaus ei ole sama asia kuin vahvistus.

Kestopigmentointisi haalistuvat, kaventuvat ja ohentuvat vuosien saatossa. Myös värisävy voi muuttua. Näiden pienten muutosten korjaaminen ei välttämättä vaadi samanlaista käsittelyä kuin ensimmäisiä pigmentointejasi tehtäessä, sillä ihon alla epidermiskerroksessa on jo jonkin verran väripigmenttiä. Usein meillä tehtyjen säännöllisesti huollettujen pigmentointien vahvistamiseen riittääkin vain yksi käsittelykerta. 

Toimenpide tehdään samalla tavalla kuin uusissakin kestopigmentoinneissa. 

Saat täytettäväksi esitietolomakkeen, jonka käymme yhdessä läpi. 
Jos olet aikaisemminkin käynyt laitattamassa pigmentointisi meillä voimme tarkistaa asiakasrekisteristä edellisen suunnitelman. 

Sinun toiveet huomioon ottaen suunnittelemme huolella vahvistettavien pigmentointien mahdolliset mallin korjaukset sekä värin. 

Pigmentoimisen jälkeen käsitellyillä alueilla esiintyy usein turvotusta ja punoitus. Turvotus ja punoitus laskevat yleensä jo seuraavaan päivään mennessä. 

Konsultoimme sinua vielä kotihoidon osalta ja saat mukaasi kirjalliset hoito-ohjeet, joita tarkasti noudattamalla takaat itsellesi kauniit kestopigmentoinnit, jotka kestävät taas useita vuosia.

Kestopigmentointi kotihoito-ohje

 • Seuraavaan 24 tuntiin et saa koskea, kastella etkä laittaa kestopigmentoinnin päälle mitään rasvoja tai kosmetiikkaa. 
 • 24h toimenpiteen jälkeen —> Laita hoitovoidetta pigmentoidulle alueelle (Grazia cream)
 • Käytä voidetta erittäinkevyesti seuraavat 7 päivää, max. 2krt/pvä (aamuin ja illoin).
 • Vältä alueen kastelua sekä hikoilua pigmentoinnin laitosta seuraavat 3-4 päivää.
 • Lievää rupea kehittyy käsitellylle alueelle tulevina päivinä ja väri näyttää vielä tummalta.
 • Luonnollinen solujen uusiutumisprosessi aiheuttaa hieman hiutalemaista hilseilyä iholla. 
 • Hiutaleita (lievää ”kuorta”/”rupea”) ei saaraapia, rapsuttaa, hangata tai nyppiä pois.
 • Ruven pois rapsuttaminen estää pigmentin jäämisen kudokseen ja lopputulos on epätasainen.

Pysyvä lopputulos on jopa 40% vaaleampi kuin ensimmäisten vuorokausien aikana.

Erityistä huomioitavaa ( seuraavat 10 päivää pigmentoinnista) 

 • Älä käytä muita kosmeettisia tuotteita pigmentoidulla alueella paitsi hoitovoidetta.
 • Älä käytä alueella myöskään saippuaa tai öljyjä.
 • Älä raavi tai hankaa pyyhkeellä käsiteltyjä alueita.
 • Alue voidaan kevyesti taputella. Lievä rupi irtoaa itsestään. 
 • Muista mitä huolellisemmin hoidat nyt, sitä kauemmin ja paremmin väri kestää iholla.
 • Et saa käydä solariumissa ja Sinun tulee välttää suoraa altistumista auringolle, koska molemmat saattavat aiheuttaa alueen hyperpigmentoitumista (maksaläiskiä). 
 • Uimahalli, kylpeminen ja saunominen; Näitä olisi syytä välttää ihon uusiutumisprosessin ajan (noin 10päivää, kunnes kaikki ”rupi” on lähetenyt).
 • Älä missään nimessä kuori käsiteltyä aluetta.
 • Vältä kaikkia kasvoihin kohdistuvia toimenpiteitä, kuten ripsipidennysten laitto/huolto, kasvohoidot, hieronnat jne.

Huulet

 • Jos Sinulla on huuliherpestaipumus, viimeistään tässä vaiheessa Sinun tulee aloittaa estolääkitys. Sen saat apteekista ilman reseptiä.
  • Huulia voit rasvailla edeltävää ohjeistusta enemmän, jolloin vältät kiristävän tunteen.